Company Christmas Holidays
North American Headquarters in Miami, USA: Dec 25, 2015, Jan 1st 2016
European Headquarters in Muenster, Germany: Dec 21, 2015 until Jan 03rd 2016
Limited support is available during this period.
We at PROVISIO wish you Merry Christmas and a Happy New Year!

 

Bug Report: Uptime not reported to SiteRemote Server

Reproduction

NA

Description

Hello,
We have many sitekiosk installed and configured the same way. One of them is not reporting the uptime to the SiteKiosk server ( see attachment), but the SiteKiosk is reporting other information to the SiteRemote server.
Could you help me troubleshooting the issue?
Thank you in advance

Answer: (1)

Re: Uptime not reported to SiteRemote Server 5/10/2019 8:48 PM
The “SiteRemote Client” service of SiteKiosk uses WMI queries to request Windows system / performance information for sending them to SiteRemote.
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc727146(v=ws.10).aspx
Therefore it is necessary to have WMI Services properly running.

From the screenshot, it looks like there is a perflib error.
There could be a problem with this on the affected computers at the Windows level.
First, check the Windows Event Viewer or the SiteKiosk log data of the affected machine for an error entry regarding "Perflib" or "WinMgmt".
e.g. like this: https://www.provisio.com/CustomerSupportCenter/ArticleDetails.aspx?ArticleID=18197

Otherwise, it has helped many customers having trouble with WMI to rebuild the Performance Counter Library on the Windows computer (locally as admin via command line).
https://blogs.technet.microsoft.com/yongrhee/2009/10/06/how-to-rebuild-performance-counters-on-windows-vistaserver20087server2008r2/
http://ximalas.info/2014/09/05/manually-rebuild-performance-counters/
e.g. with "LODCTR /R"