Company Christmas Holidays
North American Headquarters in Miami, USA: Dec 25, 2015, Jan 1st 2016
European Headquarters in Muenster, Germany: Dec 21, 2015 until Jan 03rd 2016
Limited support is available during this period.
We at PROVISIO wish you Merry Christmas and a Happy New Year!

 

Support Request: Application not opening properly

Description

We have an .exe that has suddenly stopped working. The button is unresponsive and the logs only say 'Unable to execute' with no other information. I confirmed the application is pointing to the correct location and am able to get it to open using the 'Test' button but it will not work in production.
It was working at one time but suddenly stopped.

Answer: (1)

Re: Application not opening properly 3/30/2021 2:36 PM
Hello,

Thank you for your inquiry. Neither the SiteKiosk configuration nor the access rights of the SiteKiosk user (set by the System-Security-Manager) change during runtime. There is a possibility the access rights of the SiteKiosk user to that folder may have changed due to any group or domain policy settings or it has been changed by someone
else using the System-Security-Manager application prior. The SiteKiosk user is a standard local user account with additional policies applied.

You can try to set Read&Execute rights or even Full Access to that folder (using the System-Security-Manager>>Customized >>Folder Access) and test again -
https://www.provisio.com/helpconsole/SiteKiosk%20Help/en-US/default.htm?advanced.htm
you can also check if that EXE is listed at "Programs” in System-Security-Manager>>Customized:
https://www.provisio.com/helpconsole/SiteKiosk%20Help/en-US/default.htm?access_rights1.htm

Nonetheless, all these settings can be overwritten by domain policies. Generally, if a problem like this suddenly reoccurs without any of these settings being changed (or if the above doesn’t help), you should check your group or domain policies.

Best regards,
Andre.